24 uurs economie
Nederland en dus ook Nijmegen heet een 24 uurs economie te hebben. Klinkt lekker modern, net zoals 24/7 (24 uur per dag, zeven dagen per week), maar het is natuurlijk gelul. Kijk naar het zielige gedoe over de openstelling van winkels in deze stad. Hebben we met net iets minder dan 165.000 inwoners recht op 10 of 11 zondagvergunningen? Waarom mag de een wel open en de ander niet?
En wat is dat voor een onzin met die twee bakkers in het centrum die net doen of ze geen bakker zijn en daardoor gewoon open mogen wanneer ze maar willen. AH XL op de Jacobs laan moet gewoon een verse broodjescorner midden in de winkel zetten en een horeca-vergunning aanvragen. Probleem opgelost. Hypocriet gedoe allemaal. En wat te denken van die tankstations, bijvoorbeeld Total, net over de Anac-brug, waar ze zo ongeveer een complete supermarkt hebben georganiseerd? Gewoon open gooien die handel. Iedere winkelier die er nering in ziet zet de deur maar los.
Nog gekker is het bij de ziekenhuizen, huisartsenposten en apotheken. Als je de pech hebt op zondag ziek te worden, dan moet je bloeden. Zestig euro voor een consultje bij de huisartsenpost en de drievoudige kosten voor medicijnen bij de Radboud-apotheek. ‘Weekendtarief, mevrouwtje, kunnen we ook niets aan doen’. Een schande is het. Als AH op zondag twee keer zoveel zou vragen voor de koffie, konden ze deuren dichthouden. Maar mensen die geen keuze hebben, want ziek zijn, wordt schaamteloos een poot uitgedraaid
Geen opmerkingen:
Een reactie posten