dinsdag 5 februari 2008

Bordje naar Guusje


Ze zijn er inmiddels afgeschroefd, de bordjes ‘City of Health’.
De omstreden bordjes die onder de plaatsnaam Nijmegen prijkten, 38 in totaal, worden niet in de kelder opgeborgen. „Dat zou zonde zijn", zegt een woordvoerster. De bordjes krijgen een tweede leven als relatiegeschenk. Het eerste bordje is al weg. Cadeautje voor onze favoriete minister van binnenlandse zaken, Guusje ter Horst. De bordjes waren haar idee, toen ze nog burgemeester van Nijmegen was. Haar opvolger verkoopt de stad liever als ‘oudste stad’.
De afgedankte bordjes gaan als cadeautje naar gezondheidsinstellingen zoals het Radboudziekenhuis, CWZ of de Huisartsenpost. En wij hebben hebben er ook eentje.

2 opmerkingen:

Javier de Fresnos, Abrigo Prensa, Ana Mária del Campo, Roberto Maldéno, Gustavo Raspá, Ruben Cuna-Anillo, Antonio C. Habanero (redactor en jefe), Hernan de Luce, Esmeralda Sonrisa, Oswaldo Carillón zei

De onvergetelijke CoH-speech van burgemeester Ter Horst op 24-4-2006:

Als gemeente moeten wij ook een steentje bijdragen aan het optimaliseren van het Health Valleyconcept. Dat betekent enerzijds de praktische zaken regelen: bereikbaarheid, parkeermogelijkheden, verbeteren van het vestigingsklimaat en het communicatief neerzetten van de regio. Maar ook in het visualiseren van Health Valley hebben wij verantwoordelijkheid. Zo heb ik in mijn nieuwjaarstoespraak 2006 uitgeroepen tot het jaar van de gezonde stad. Daarmee wil ik benadrukken dat we nú de handen uit de mouwen moeten steken om te bouwen aan de City of Health. Nog dit jaar zorg ik ervoor dat bij de toegangswegen tot de stad borden met die titel komen te staan.

Anoniem zei

Ze had gelijk, onze Guusje.