maandag 4 februari 2008

Borrelpraat (2)

Het Nijmeegse raadslid Ben van Hees is het genuil over het borrelen terecht beu. Hik. Hij wijst er op dat de borrelkosten werden en worden betaald uit het raadsbudget; ze gaan dus niet ten koste van bijvoorbeeld subsidies aan Nijmeegse verenigingen. Verder heeft hij er grote moeite mee dat GroenLinks de indruk heeft gewekt dat er in de Nijmeegse politiek een (hik) ‘zuipcultuur’ heerst. „Alsof er op het stadhuis extreem gedronken wordt op kosten van de burger."
Vorige week werd op voorspraak van een raadswerkgroep en de raadsgriffie een compromis gelanceerd: niet meer na elke raadsvergadering borrelen (eens per twee weken), maar nog meer eens per maand. Dat levert een kostenbesparing op van 8.000 euro. GroenLinks stelt voor om op de avond wanneer er niet op het stadhuis wordt nageborreld, na afloop van de raadsvergadering gezamenlijk naar de kroeg te gaan om ‘de burger te ontmoeten’. Hik. Hahaha. Hik. Van Hees: „Een onzalig voorstel. ’s Avonds om elf uur de gewone burger ontmoeten in café Mets? Je drinkt na de raadsvergadering samen nog een glas en gaat om twaalf uur naar huis of je gaat na de raad rechtstreeks naar het café, maar niet om en om. Ik noem dat een schijnheilige, halfwassen oplossing."
Daarom zegt hij: afschaffen. De lol is er af. „Het gaat mij niet om dat gratis drankje, maar wel om een stukje waardering en respect. Op deze manier wordt het plezier dat mensen nog in het raadswerk hebben om zeep geholpen."
Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat Van Hees veel steun krijgt.

Geen opmerkingen: