maandag 18 februari 2008

Na de Mosquito de Bumblebee

Groot succes dus die ‘Mosquito’. We hebben het over het stiekeme, hoogst irritante, zoemgeluid dat kennelijk heel specifiek irritante hangjongeren kan wegjagen bij winkelcentrum Meijhorst. De mug werkt alleen in de avond- en nachtelijke uren, om zodoende 'eventueel overlast te voorkomen'. Rare zin, want het ging toch juist om overlast.
Anyway, gedurende de dag is er voldoende toezicht en zou het apparaat niet aan staan, horen we. Maar wij van Havana denken altijd mee als het gaat over irriteren en hebben een suggestie voor de dag: de ‘Bumblebee’. In verschillende shopping malls in Amerika én op het station van Heerlen wordt veelvuldig klassieke muziek – en waarom niet ‘De vlucht van de hommel’ - ingezet om jongeren rustig te houden. In Seattle, in het winkelcentrum Tacoma Mall Transit Center, heet het tactische klassieke muziekwapen MBB (Mozart, Beethoven en Bach). Puberende jeugd slaat daar spontaan op de vlucht bij een leuk divertimento. Perfect voor de Meijhorst als het weer eens hommeles is.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Kijk ook op [url=http://www.nijmegencentraal.nl]www.nijmegencentraal.nl[/url] voor DAGELIJKS nieuwe nijmeegse onderwerpen

Anoniem zei

Helemaal mee eens Lascatino, nijmegencentraal is een prima site! Ga zo door.