maandag 17 maart 2008

F-f-f-foutje

Nijmegen blijft scoren. De ene keer hebben we het over foutjes van een paar miljoen (Novio) of een paar ton (fietsenstalling), de andere keer bedraagt de misser zeventig centimeter. Zo groot is het foutje dat gemaakt is bij de plannenmakerij voor de nieuwbouw op de Hessenberg. Want die breedte komt een geplande gevel aan de Lange Hezelstraat te kort om de Stottergevel van De Gelderlander aan op te kunnen hangen. De gouden Gelderlander-letters hingen tot deze week op een stukje van het gebouw van de krantenuitgever dat ooit op de Hessenberg stond. Idee is om die verspringende letters terug te laten keren op de nieuwbouw op de Hessenberg.
Daarvoor waren de tekeningen al klaar en leek alles in kannen en kruiken. Tot ontdekt werd dat de Stottergevel helemaal niet past op de nieuwe gevel.
Komt door het bestemmingsplan, dat een bredere gevel niet toestond. Om dat te herstellen, start de gemeente nu een vrijstellingsprocedure. Daardoor kan er een nieuwe bouwtekening gemaakt worden.
'Er is een fout gemaakt in het bestemmingsplan', erkent een gemeentewoordvoerder. 'Daardoor zijn de contouren van het gebouw te klein geworden om plaats te bieden aan de Stottergevel. Dat wordt nu hersteld.' Z-z-z-zoiets z-z-z-zeiden ze o-o-o-ook bij het station. Je zou er bijna van gaan stotteren.

Geen opmerkingen: