maandag 11 augustus 2008

4D Watjes


Het begrip wachtmeester heeft een nieuwe dimense gekregen dankzij de Vierdaagse. Wachtmeesters zijn slecht getrainde heren in stoer uniform op wie de rest van de troepen steeds maar moet wachten. Ze zijn er meesters in, die wachtmeesters, in het anderen op zich laten wachten. Ze halen de pas eruit. Eigenlijk heb je er niets aan. De wachtmeesters van de Koninklijke Marechaussee spannen de kroon: zij zijn de minst getalenteerde lopers binnen Defensie. Op hen kun je wachten tot je een ons weegt.
Uit een verder serieuze evaluatie van de recente Vierdaagseresultaten blijkt dat één op de vier marechaussees de eindstreep in Nijmegen niet eens haalde. Deze bedroevende prestatie is vooral toe te schrijven aan het detachement van het district Schiphol. Het is dat hun collega's van de motorpool en de Brigade Speciale Eenheden wel doorliepen, anders waren de cijfers nog slechter geweest, zo onthult een wakkere krant.
Luchtmachtmilitairen blijken de beste lopers. Van de 185 vliegende manschappen die aan de start verschenen, strandde slechts 8 procent voortijdig. De zeebenen van de marine leidden tot een uitval van één op de zes. Van de 776 landmachtlopers zag ruim 15 procent de finish niet. Dat moet wat worden als het er echt op aankomt en het hier eens wél oorlog is.
Toch waren het heus militairen die de Vierdaagse hebben bedacht.

Geen opmerkingen: