zondag 21 december 2008

Vriendendienst


Twaalf mille krijgt de lokale omroep Nijmegen 1. Kunnen ze nieuwe apparatuur mee kopen voor hun radio- en tv- uitzendingen. Met dank aan de CDA-fractie die deze week de voorzet gaf. Dat voormalig CDA-raadslid Jaap Lamers er beunt als vragensteller en christencompaan Stef de Groot er de voorzitter is, staat daar los van. Onze vlag van de Bananenrepubliek hijsen we er wel voor in top.
Wat er wel mee te maken heeft, is dat bijna alle raadsleden zijn geïnterviewd op de lokale tv-zender, aldus het CDA. Reclame heet dat, en daar betaal je voor. Voor twaalf mille alle 39 een half uur op schoot bij de STER-reporter. Een koopje!

1 opmerking:

Anoniem zei

De sigaar voor de maand december kan de redactie van De Gelderlander in eigen zak steken! Niet de CDA-raadsfractie heeft 12.000 euro subsidie naar de lokale omroep gesluisd, maar de voltallige gemeenteraad (Raadsbesluit d.d. 17 december 2008, agendapunt 7). De berichtgeving hierover was onjuist en tamelijk tendentieus.

De door alle fracties ondertekende Actuele motie: "NIJMEGEN 1 - VOLGEND JAAR NOG SCHERPER!" (1e indiener: Marianne van der Sloot), was helemaal geen motie, maar een initiatiefvoorstel waarbij artikel 38 van het Reglement van Orde in acht genomen had moeten worden.

De voorzitter van de raad en de griffier zijn daarvan niet op de hoogte of van mening dat zij zich niet aan de regels behoeven te houden... Een sympathiek voorstel is geen rechtvaardiging voor een greep in de kas, ook niet als de raad daar unaniem mee instemt!