maandag 19 januari 2009

De column van Javier de Fresnos


Natuurlijk is Albert Krielen een graaier. Maar wat is daar mis mee? Valt hem dat te verwijten? Bovengetekende is gerust bereid toe te geven dat hij in bepaalde omstandigheden ook weinig problemen heeft met legaal graaien.
Als de hoofdredacteur van deze krant ons voortaan nog maar 16 uur per week op de redactie wil zien en de volledige salarissen doorbetaalt, zullen wij niet onze vakbond inschakelen en arbeidstijdvermeerdering eisen.
De gelegenheid maakt de dief, maar Krielen is geen dief. Hij maakt handig gebruik van het volledige gebrek aan controle waarin Nijmegen voortdurend uitblinkt. En Peter Lucassen is de sterspeler van het gemeentelijk ensemble der blinden.
Ooit verkocht NEC De Goffert aan de gemeente. Lucassen was blij met de deal, meende toen daadwerkelijk behalve de opstallen ook de grond te hebben gekocht. Die was echter altijd in bezit van de gemeente gebleven.
De grootste klapper was natuurlijk de verkoop van Novio. De boekwaarde van dat bedrijf ( bussen, grond, opstallen) was 17 miljoen, Nijmegen verkocht om niet aan Connexxion. Sterker, de busgigant kreeg nog een paar miljoen cadeau. En dat terwijl er al eens 25 miljoen op Novio was geboden door mensen die alleen de grond wilden hebben. Bovendien bleek vervolgens dat er helemaal geen haast geboden was met de verkoop van Novio. En dat was nu net waar Lucassen altijd mee schermde.
En nu gaat Lucassen weer de fout in met Keizer Karel Podia.
Op zich is het gestuntel van die aardige wethouder natuurlijk vermakelijk. Jammer alleen dat het onze centen zijn die hij door de goot spoelt.

Geen opmerkingen: