zaterdag 17 januari 2009

Maaslands klokje klingelt


Vreemde zet van de nieuwe chef stad van De Gelderlander. Moeten we vandaag opeens de Maaslandse opiniepagina van hem lezen. Dat willen we helemaal niet. Maasland is nog verder weg dan de Achterhoek, en dat was al 50 kilometer. De onbeschaamd Nijmeegse columnist en commentaarschrijver Rob Jaspers schijnt door de Boxmeerse militie aan de kant gezet en nu vervangen door een kenner van het Maasgebied. Alleen dus nog Brabantse opinies over de oudste stad van Nederland, de komende zestien jaar. Elke zaterdag.
Bij Havana zijn we diep geschokt: Rob Jaspers moet terug, om te beginnen volgende week. Overigens keert het klokkenspel dat bij de opening van het gemeentehuis van Boxmeer in 1960 in gebruik werd genomen, terug als het nieuwe raadhuis klaar is. Dat is tenminste de bedoeling van de gemeente, zo lezen we met grote belangstelling.
Herman Jan van Cuijk (VVD) uit Boxmeer had vragen gesteld over het kostbare klokkenspel waar de inwoners destijds diep voor in de zak hebben getast. Het klokkenspel was een gift van de inwoners aan de eigen gemeenschap.
VVD, klokkenspel, zak en gemeenschap; dat belooft wat gezien de foto die wij ontvingen van de laatste raadsvergadering. Misschien is Maasland toch leuker dan Nijmegen.

Geen opmerkingen: