donderdag 22 januari 2009

Gordelloze Guusje


Je gelooft je ogen niet. Guusje weer in de fout.
Ooit werd ze, toen nog burgemeester van Nijmegen, betrapt met een ietsepietsie te veel wijn op. Werd ze alleen vrolijk van en ze reed niet hard, maar de wet is onverbiddelijk.
Nu is ze minister. Is ze, zeg maar, zelf de wet.
En daar ging het ook over, als we het goed hebben meegekregen, op de achterbank van een Opel Zafira, toen ze in een tv-programma met Fons de Poel zat te kouten. En toen zoomde de camera uit: geen gordel om. Allebei niet. Fons moet dat zelf weten. Maar Guusje moet dan eigenlijk zichzelf bekeuren.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Om de achterbank zijn gordels helemaal niet verplicht slimmerd

Anoniem zei

Si Senor: Vanaf 1 mei 2008 geldt dat er maximaal zoveel mensen in een auto mogen zitten als er gordels zijn. Dus is een auto met vier gordels uitgerust, mogen er maximaal vier personen plaatsnemen. Voor die tijd gold dat het aantal beschikbare gordels moest worden gebruikt. Als er meer personen waren dan gordels, mocht dat achterin ook. De verplichting van het gebruik van de autogordel geldt niet voor:
1.Mensen met een handicap, ze kunnen vrijstelling aanvragen bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat als zij een schriftelijke verklaring van een arts kunnen overleggen.
2. Taxichauffeurs, indien zij passagiers in de taxi hebben of binnen de bebouwde kom van hun standplaats. Zonder passagiers en buiten de bebouwde kom moeten ze hem wel dragen, de vrijstelling geldt uiteraard niet voor de passagiers.
3. Ministers die Guusje heten.
Het niet dragen van de gordel is een overtreding.

Het kan ook civielrechtelijke gevolgen hebben. Als bij een verkeersongeval letsel ontstaat zal als regel degene, die tijdens het auto-ongeval de gordel niet om had, tenminste 25% van zijn of haar schade zelf moeten dragen.