zaterdag 23 februari 2008

Alweer de fietsenstalling


Het lijkt weer een jaar van fietsenstallingen te gaan worden. En van lekken, naar de media en op uw zadels. Want de stalling onder het Stationsplein in Nijmegen blijft lekken, ondanks een 2,2 miljoen euro kostende reparatie. Soms regent het er ondergronds. En ja, u las het goed, vijf miljoen ouwe guldens kostte het plakwerk maar die stalling is nog steeds zo lek als een fietsband.
Van de de zes lekken die gerepareerd moesten worden, blijken er nu maar vier ook echt dicht. Dat is een dikke vijf ton per geplakt lek. Hulde!
De waterdichtheid van de stalling werd vrijdag met sproeiers getest. Bij de trappen bleek door een constructiefout de lekkage aldaar niet te verhelpen. We gaan er vooralsnog van uit dat het toch wel op te lossen is'', stelt een optimistische gemeentewoordvoerder. 'Maandag bekijken we wat we nu gaan doen.'
Havana mañana, mañana, olé. Ook bleek een voeg op het plein niet tegen het neerkletterende water bestand. Hadden ze die stalling dus net zo goeds gewoon bovengronds kunnen maken, scheelt lekkages.

Geen opmerkingen: