woensdag 8 oktober 2008

Machtige journalist


Briljant die verkiezing van de machtigste Nijmegenaar! Paultje Depla op 1, Hansie van Delft op 2. Zal best wel kloppen, alleen is te vrezen dat vastgoedjongens als Van Delft, Hendriks, Boekhoorn enzovoorts veel machtiger zijn dan iedereen denkt. Als Paultje iets wil, stuit hij steevast op de vastgoedbaronnen. Hun wil is wet en voor wat, hoort wat. Zo gaan die dingen en niet anders.
Grootste verrassing in de lijst is natuurlijk Rob Jaspers, journalist van De Gelderlander. Limburger van geboorte en naarmate de jaren verstrijken heeft de voormalige chef van de stadsredactie en steeds grotere heimwee naar zijn Maastrichtse roots.
Voor Nijmegen is te hopen dat hij nog even blijft. Hij oogt wel eens verstrooid met zijn woeste grijze lokken en snor, maar dat is schijn. Geen meer betrokken stadsbewoner dan deze man. Is overal te vinden waar de politiek en burgers elkaar ontmoeten. Een wandelend archief vol kennis over de stad. Geen politicus die langer meeloopt dan Rob, met z'n feitenkennis blaast hij ze allemaal omver. Met zijn gevoel voor wat er leeft in de stad idem dito. Schrijft dat ook nog eens allemaal op met een journalistiek rechtvaardigheidsgevoel dat ongekend is.
Twaalde machtigste Nijmegenaar? Waarschijnlijk schaamt Rob zich een beetje. Maar dat is nergens voor nodig.

Geen opmerkingen: