maandag 21 juli 2008

Das Boot


Het lukt ThomThom maar niet af te komen van dat afstandelijke, Haagse, imago. Of de tenen zijn gewoon erg lang in Nijmegen. Nu wordt hem verweten dat hij tijdens de recente Vierdaagse zijn eigen feestje heeft gebouwd, omringd door toppertjes en andere mensen van zijn niveau. Want waarom zaten sponsors en politici niet allemaal op dezelfde boot dinsdagavond tijdens vuurwerk? That's the question.
Tradioneel een avond waarop het Actief Comité Binnenstad Nijmegen, organisator van de Vierdaagsefeesten, iedereen bedankt. Maar dit jaar was er een A- en een B-boot. Zijn wij tweederangs?, zo vraagt Gerard van Gro¬ningen, oud-voorzitter en oud- bestuurslid van het Actief Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN) zich nu hardop af. Volgens hem hebben veel genodigden van de ‘tweede garnituur’ zich gestoord aan de organisatie. Op partyboot de Jules Verne, de A-boot, zaten politici, ministers, hoofsponsor Univé, de directeur en de voorzitter van het ACBN.
Op de andere boot zaten kleinere sponsors, drie bestuursleden van het ACBN.
Volgens Van Groningen kan dat niet: „Je krijgt zo een tweedeling. Het feest wordt gemaakt van de straatveger tot aan de hoofdsponsor. Het ACBN organiseert het feest. Daar hoort een burgemeester te zijn. De Vierdaagsefeesten zijn een ‘wij-feest’.”
En er was ruimte zat op de B-boot. „Op onze boot hadden zo nog driehonderd man bij gekund”, aldus de verontwaardigde oud-voorzitter van het ACBN. Troost je Gerard, wij zaten op de U-boot.

Geen opmerkingen: