woensdag 30 juli 2008

Loco Leni


De weblog van loco Leni Scholten droop nou niet van de ambitie. Twee bijdragen in haar tien dagen aan de macht, met als belangrijkste mededeling: ‘De tien dagen locoburgemeester zijn omgevlogen. Morgen neemt Paul het stokje weer over. Het leukste vond ik de uitreiking van de Zilveren Waalbrugspeld aan Herman van Eldik. Een markante tachtiger die al zeventig jaar actief is bij NEC, een wandelend archief van de club waar we trots op zijn.’
Leni, die als doopnaam Titia heeft - zo leren we dan weer wel in haar weblog(naar de door haar ouders bewonderde Titus Brandsma) - blijkt haar dagen aan de macht vooral te hebben gebruikt om het archief op te ruimen en de agenda voor de komende maanden voor te bereiden. Typisch Leni. Ze is te lief. Want dan hééft ze het rijk alleen, moéten alle ambtenaren doen wat zíj beveelt en kan ze háár stempel voor ééuwig op Nijmegen drukken; en wat doet ze dan: haar archief opruimen.
Gemiste kans, om het voorzichtig te zeggen. Dit hadden weer eens tien dagen kunnen zijn die de wereld - of tenminste Nijmegen - zouden verbijsteren. Wat zouden haar collegae hebben opgekeken als ze na de vakantie ineens verregaande verordeningen hadden aangetroffen over het parkeerbeleid, de donjon, een Nijmeegse inburgeringscursus voor Thom de Graaf en een langdurig spreekverbod voor een sigarenrokende VVD'er uit de raad.
Maar zo is onze lovely lady Leni niet.
Kijken hoe Paul Depla de tijdelijke almacht gebruikt, nu hij het rijk alleen heeft als loco.

Geen opmerkingen: