dinsdag 7 april 2009

Bordneutraal

De oude financiële wereld stort in, Italie beeft, Obama schrijft geschiedenis en in Nijmegen hebben we het over 'bordneutraal'. Leve ons. Waar gaat dit over? Wel een nieuwe soort erbij in de toch al door verkeersborden overwoekerde Nijmeegse binnenstad, maar geen bestaande geboden en verboden van de paal geschroefd. Dat is niet ‘bordneutraal’, zoals wethouder Jan van der Meer had beloofd.
Gemeenteraadslid Stijn Verbruggen heeft niks beters te doen en Van der Meer dit onder meer op zijn weblog onder de neus gewreven. Sinds kort hangen in onder meer Lange Hezelstraat, Houtstraat en Ziekerstraat blauwe borden die fietsers en voetgangers erop wijzen dat beide groepen van de straat gebruik mogen maken. ‘Houd rekening met elkaar’, luidt de oproep. Soort onbewust sociaal, zeg maar.
Verbruggen wijst erop dat de gemeenteraad uitdrukkelijk had gezegd dat daar iets tegenover moest staan: snoeien in de ‘wildgroei’ aan borden. En Jan van der Meer gaat inderdaad over groen. Verbruggen ergert zich er ook aan dat de oude borden die aangeven dat er gefietst mag worden, onduidelijk zijn.
Er wordt nog gesnoeid, belooft een woordvoerster van de gemeente. Zodra de laatste ringstraat is opgeknapt, is de binnenstad een grote 30- kilometerzone. Zodoende staan de ‘ 30’- borden straks alleen nog aan de rand van het centrum; de snelheidslimiet herhalen binnen het gebied is niet meer nodig.
Oef, de wereld kan weer slapen.

Geen opmerkingen: