zondag 25 januari 2009

Krielhalen, die breingeiners


Een tent runnen, zoals dat heet, is geen sinecure. Dus dat mag wat kosten. Maar Albert Krielen, bovenbaas in de Nijmeegse cultuurwereld, krijgt te veel betaald, schijnt het. Wie zijn zelf gedicteerde heiligverklaring op internet leest, beseft echter dat Nijmegen deze alleskunner voor een schijntje heeft kunnen strikken. Vent met gouden handjes, zogezegd.
Dat zul je niet gauw zeggen van die managers die niet schromen een zakengoeroeshow te bezoeken om daar iets te leren, wetend dat op het parkeerterrein de geur van gebakken lucht ze al tegemoet komt. Nijmeegse wetenschappers onderzoeken nu waarom die kostuums er regelmatig in werktijd een dag tussenuit knijpen. Voor de fun dus: om te netwerken (lees ouwehoeren en innemen), om te lachen (daar zijn echte cabaretiers voor), of om eens even te relaxen (want het managen van hardwerkende mensen op de werkvloer kost best wel energie).
Zo'n dagje breingein kost makkelijk 1000 euro per dag. Vandaar dat de tomatenpuree steeds duurder wordt. En dan komen ze, het hoofd leeg van de nieuw verworven kennis, na een hele dag aan de Jomanda Business School of de Ratelband Academy thuis en moeten ze nog aan de slag om hun Bassie&Adriaan-bul op te hangen, naast het Rasti Rostelli-diploma.
In hun vrije tijd!

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is inderdaad puur mazzel geweest dat deze man beschikbaar was. Als je zijn website bestudeert is het voor Nijmegen niet meer dan een godsgeschenk dat deze alleskunner zich al acht jaar een slag in de rondte werkt voor een hongerloontje. Dat de resultaten tegenvallen volgens de rekenkamer, en het personeel hem uitkotst is even jammer als veelzeggend. Een genie wordt zelden begrepen...ook niet in zijn dure vrije tijd.

Bassie