dinsdag 27 januari 2009

Vierdaagse eindelijk digitaal


Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse krijgen niet langer automatisch een inschrijfformulier thuisgestuurd. Een woordvoerder van de organisatie stelt dat digitale aanmelding de voorkeur verdient omdat het makkelijker is. "Anders worden de formulieren steeds heen en weer gestuurd."
Daar gaat het toch om bij de Vierdaagse? Zinloos heen en weer. Maar misschien ook niet, en betreedt de Vierdaagse nu zowaar het digitale tijdperk. Vandaag zijn de eerste digitale wandelboards afgeleverd. Heerlijk digitaal wandelen: geen hitte of regen, maar gewoon kilometers vreten in de huiskamer. Met ambulante EHBO-posten voor gekneusde vingerkootjes, blaren op de muisduim of gebroken nagels.
Het grote masochisme blijft dus bewaard. Nog mooier, voor de virtuele Vierdaagse hoef je niet eens naar Nijmegen te komen; kun je ook in Havana voltooien. Scheelt de stad Nijmegen ook weer een hoop gedoe en de DAR hoeft de St. Anna niet schoon te maken. Digitaal bosje gladiolen is ook zo gestuurd. De vooruitgang is niet te stoppen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Geweldig initiatief van de KNBLO. Waar kan ik zo'n apparaat bestellen, wij wonen in Berlijn.