maandag 15 juni 2009

Alles afschaffen


Je moet er wat voor over hebben, want het is een heel eind fietsen naar Assen. Maar gratis is gratis. De Nijmeegse fietsvierdaagse die ter ziele is, heeft plots een alternatief in Drenthe. Mariken wordt Bartje. In november viel het besluit om na 35 jaar te stoppen. De laatste jaren slaagde good old Gerard van Groningen er niet meer in om het aantal van minder dan 3.000 deelnemers structureel omhoog te krijgen. De Drentse Fietsvierdaagse, de grootste van het land, gaat onderwijl stug door, want die worden wel aan alle kanten geholpen. Dit jaar al weer voor de 44e maal, van 7 tot en met 10 juli.
De Drentse organisatie legt nu zelfs een claim op 'teleurgestelde deelnemers' van de Nijmeegse fietsvierdaagse en biedt ze aan om in Drenthe mee te komen rijden. Zij die kunnen aantonen dat zij vorig jaar in Nijmegen meereden (dat waren er dus niet veel), hoeven zelfs het inschrijfgeld van 20 euro niet te betalen.
Misschien een briljante idee voor meer Nijmeegse zaken: we schaffen iets af en laten het organiseren door een ander zodat wij geen inschrijfgeld of andere kosten meer hoeven te betalen. Cool.

Geen opmerkingen: