zaterdag 13 juni 2009

Meijhorst

Jongeren maken er weer een puinzooi van in Meijhorst en de burgemeester en de politiechef weten hoe dat komt, lezen we in de krant. Verklaring 1: de dagen lengen, het is langer licht buiten. Verklaring 2: de komst van de nieuwe voetbalkooi in de wijk, en de nieuwe Jongeren Ontmoetingsplaats ( JOP), waardoor jongeren – ook uit andere wijken – ‘getriggerd’ werden om elkaar weer op te zoeken. Verklaring 3: onvrede onder de ‘oudere’ jongeren (18-plus) omdat zij van bepaalde nieuwe voorzieningen ( jongerencentrum De Horizon en aanvankelijk ook de voetbalkooi) géén gebruik mogen maken.
Is dat alles? Dan is de oplossing simpel: 1: de zomertijd moet zo worden ingeregeld dat het korter licht buiten is 2: breek deze ene voetbalkooi die alle ellende aanzuigt dus maar weer af en ook de Jop - of geef andere wijken ook hun eigen voetbalkooi en hun eigen JOP, zodat iedereen hetzelfde heeft en men elkaar niet hoeft op te zoeken 3: verhoog de leeftijd van 'oudere' jongere tot 65 en laat ze binnen waar er voorzieningen zijn.
En om met Thom de Graaf de spreken, als dat niet helpt: iedereen die overlast sticht de cel in. Dat is een voetbalkooi, maar zonder voetbal.

Geen opmerkingen: