zondag 7 juni 2009

Stikken in het Cruyff Court


Bewoners van Hatert staat het huilen nader dan het lachen. Oorzaak: het Cruyff Court midden in de wijk. Het trapveld is een succes, want wordt intensief gebruikt. Helaas niet alleen om te voetballen. Oudere jeugd scheldt bejaarden uit, gebruikt drugs en handelt voor het gemak ook maar even in het hallucinerende kunstgras. De politie krijgt nauwelijks meldingen binnen, want omwonenden zijn als de dood voor de jongeren met hun grote bek. Woningcorporatie Portaal zegt op de hoogte te zijn van de problemen, maar 'kan niets doen'.
En de gemeente? Die houdt de kaken stevig op elkaar. Zou dom zijn iets te zeggen. Want in de wijk Aldenhof moet ook zo'n succesnummer komen. In Aldenhof groeit intussen de woede over het aanstaande Cruyff Court. Waarom? De gemeente zou hebben gezegd dat het wijkplatform voorstander was en dat het wemelt van de enthousiastelingen in de wijk. Ja, zo kun je inspraak ook vertalen.
Waar behaalde de PVV ook alweer de meeste stemmen? Juist, in Hatert en in Dukenburg. Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar doet Wethouder Van Hooft er beter aan naar zijn schaapjes te luisteren dan ze als een zwijgende herder een kunstgrasveld voor te zetten waar ze in stikken.

Geen opmerkingen: