donderdag 10 juli 2008

Dure botsing


De nieuwe korpsbeheerder, de Nij­meegse burgemeester Thom de Graaf, zal de Nijmeegse vleeshan­delaar die werd gepiepeld door de pliesie zijn excuses aanbieden. Korpschef Van Zwam heeft deze week een nieuwe richtlijn uitge­vaardigd om herhalingen te voor­komen. Zijn woordvoerder: „ Aan het korps is kenbaar gemaakt dat ongevallenregistraties nooit zon­der medeweten van de betrokke­nen mogen worden gewijzigd.”
Het slachtoffer is blij met het oordeel van de ombudsman. „Ik wist altijd al dat ik in mijn recht stond. Einde­lijk wordt erkend dat ik gelijk had.”
Zijn advocaat Pieter Essink: „Die agent en Ter Horst zijn alsnog op de vingers getikt.” Hij gaat er vanuit dat de kwestie nog een staartje krijgt voor de hoofdagent. Naast vergoeding van de 310 euro autoschade en de pro­ceskosten (een paar duizend euro) gaat Essink 2.000 euro smarten­geld eisen. Minister Ter Horst wilde gisteren niet reageren op de kwestie. Haar woordvoerder wees erop dat de verantwoordelijkheid nu ligt bij de huidige korpsbeheerder, Thom de Graaf. Ook die wilde niet per­soonlijk reageren en verwees naar de woordvoerder van de politie.
Of de betrokken hoofdagent en de collega die het registratieformulier wijzigde zich wel of niet schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte en meineed, is volgens de Nationale ombudsman een zaak van de rechter.
Weer een naheffing van Guusje. Kleintje dit keer: geen 60.000 voor autoritten maar 2000 euro smartengeld en nog zoiets aan proceskosten. Maar voor een botsing van 310 euro best wel duur.

Geen opmerkingen: