vrijdag 4 juli 2008

Met vlag en wimpel


Het is niet alleen kommer en kwel in Havana. In de Nijmeegse raad zit ook talent, zo meent De Gelderlander in het schoolrapport voor raadsleden. De hoogste cijfers gingen naar: 1. Stijn Verbruggen (PvdA), werd vorig jaar uitgeroepen tot Jong Raadslid van het Jaar in Nederland. Een talent dus, maar hij moet nog wat meer inhoudelijk profiel krijgen; Stijn scoort soms net iets te gemakkelijk en dat is nou juist onze specialiteit. Proficiat Stijn! Je komt er wel.
2. Hayke Veldman ( VVD) is misschien geen spectaculair raadslid, maar wel iemand die zijn dossiers kent, voldoende kritisch vermogen bezit en weet hoe het politiek spel wordt gespeeld. Hij heeft het in zich om de nieuwe voorman van de liberalen zonder reden: hij is scherp, ideeënrijk, benaderbaar, mediageniek én iemand die je niet alleen in de raadzaal, maar ook in de wijken tegenkomt. Bovendien rookt hij geen sigaren. 3. Chantal Teunissen ( CDA, zie foto) is een enthousiaste wervelwind die het CDA pit en élan geeft. Ook zij heeft begrepen dat een goed raadslid niet alleen op het stadhuis vertoeft. Lieveling van de Havana-redactie vanwege haar gevoel voor humor, al moet ze in het vuur van het politieke debat nog wel leren doseren: té veel felheid kan tegen je werken.
Miesjel Spruit (GroenLinks) en Jola van Dijk ( SP) verdienen op deze plek een eervolle vermelding. Hij is welbespraakt en heeft gevoel voor nuance, zij ( het jongste raadslid van Nijmegen) is talentvol, fris en zelf-verzekerd. Samen zouden ze een leuk stel vormen.

Geen opmerkingen: