zaterdag 5 juli 2008

In de war (Engels)


Talis mag dus geen flat meer bouwen in Nijmegen. Dat zou onze nationale veiligheid ondermijnen. Defensie raakt namelijk ontzettend in de war van al die torens hoger dan 65 meter. Zodra het maar even boven de Duivelsberg uitsteekt snapt de dure radar van de landsverdediging het niet meer. De piloten ontvangen de gekste signalen door de skyline van Havana.
Het gebeurt dat de Volkel-boys daarvan zo in de war raken dat ze gas geven en tot schrik van velen in paniek door de geluidsbarrière knetteren. Dat komt dus allemaal door de hoogbouw. Door 52Degrees (85 meter hoog), de Erasmustoren van de universiteit (een dikke 70 meter), de St. Stevenstoren (bijna 70 meter) en de Electrabelschoorsteen toch zeker twee flats van Talis.
Het is allemaal vijandelijke architectuur, zo blijkt nu, die en passant elke serieuze oefening om ooit ergens de boel plat te gooien dramatisch saboteert. Niet te hopen dus dat we nog eens in oorlog komen met een land waar huizen staan hoger dan vier verdiepingen. Om nog maar te zwijgen van kerk- of moskeetorens. Behalve Madurodam valt er weinig te bombarderen, tenminste als je niet in de war wil raken door de hoogbouw op weg naar je target. Het schijnt dat die nieuwe JSF zo duur is vanwege de Talis-factor. Heel dure rekenprogramma's zijn nodig om over deze regeio te kunnen vliegen.
Wat een gebakken lucht, die nieuwe Nijmeegse hoogbouwvrees. Zijn ze daar een beetje gek geworden, die vliegbobo's. Om het maar weer eens met de VVD te zeggen: geef ons maar de brandweer!

Geen opmerkingen: