vrijdag 16 mei 2008

Ommetje

Sympathiek idee van de gemeente om onze ommetjes te gaan verzamelen en opschrijven en uitdelen aan anderen die ook wel eens wandelend door het struweel een luchtje willen scheppen maar niet weten hoe en waar en waarom.
Maarrrr, dat gaat niet werken in deze dynamische stad waar het groen vaak vooral hinderlijk in de weg staat. Zoals met het afgeknalde zwijn: groen is leuk, maar dan wel in het bos.
‘Route 3: u slaat bij de kantoortoren, waaromheen het altijd zo hard waait, linksaf. Aan uw rechterhand ziet u dan meteen het schitterende winkelcomplex dat er enkel dankzij wethouder Depla kon komen. Na 100 meter ziet u aan uw linkerhand op het ruime parkeerterrein nog een kastanje die zo fraai herinnert aan het landgoed dat hier lang lag voordat Depla het ontdekte. U steekt via de traverse de zesbaans- stadsweg over en staat meteen oog in oog met het oogverblindende nieuwe kennis- en innovatiecentrum. Eerste steen gelegd door wethouder dr. P. Depla. Daar gaat u aan voorbij en dan bent u in het bekende ‘Nijmeegse bosje’. De naam van de wijk die hier is verrezen omdat wethouder Van der Meer het platteland open wilde houden, herinnert er nog aan. En dan staat u alweer in uw achtertuin. Let u hier even op het fraaie groen dat u omringt. En dat midden in de stad!’

Geen opmerkingen: