woensdag 4 maart 2009

El Butro


En wij maar denken dat het aan Mario Been lag dat NEC het afgelopen seizoen uit het graf opkrabbelde en na een geweldige tweede competitiehelft zelfs een Europees ticket veroverde. De Rotterdammer heeft nu echter in het blad Elf Voetbal onthuld dat hij hulp van boven, of althans van gene zijde heeft gehad. Toen het water NEC aan de lippen stond, wendde Been zich tot Henk de Gier, een paragnost die hij leerde kennen in zijn Feyenoord-tijd als speler. Hoewel behorend tot dezelfde roofvogelsoort is Henk geen familie van Jack, de Nijmeegse El Butre. „Toen ik vorig jaar met NEC voorlaatste stond, heb ik Henk gevraagd om zich ermee te bemoeien. Hij heeft zich toen geconcentreerd op de elftalfoto en gezegd: ‘Mario, blijf rustig, alles komt goed’. Hij beweerde zelfs dat we de play-offs gingen halen.”
De Gier relativeert. „Ik ken Mario al zo lang, we hebben wekelijks contact. Dat hij vorig seizoen met NEC geweldig presteerde, kwam natuurlijk niet alleen doordat ik een beetje met die elftalfoto heb zitten klootviolen. Daar heeft Mario zelf ook wel een stukje aan bijgedragen.”
Vanzelfsprekend hebben wij De Gier gevraagd om even in zijn glazen bol te kijken hoe het NEC de komende maanden zal vergaan. De helderziende antwoordde zonder enige aarzeling: „NEC wint de KNVB-beker en Dwight Lodeweges wordt de nieuwe coach.”

Geen opmerkingen: