maandag 9 maart 2009

Paul wordt bobo


Wacht even, Paul Depla, onze favoriete wethouder, verklaarde vorige week tegenover het ANP (zie Quote van de Dag, op 6 maart in Havana aan de Waal), naar aanleiding van een of ander onderzoek, dat bevlogen en met hun stad getrouwde wethouders - waarvan hij er eentje is - soms prachtige boten missen in hun eigen carrière, omdat ze niet genoeg aan zichzelf denken, en alle tijd en energie die ze hebben alleen maar onbaatzuchtig besteden aan hun wethouderschap. Oef, lange zin. Blijkt vandaag diezelfde Depla een mooi verborgen KNVB-bijbaantje te koesteren, dat -en we gunnen hem dat van harte - tot nog veel mooiers kan leiden.
Onze favoriete wethouder ontkent uiteraard dat deze functie een wel overwogen opstapje is naar iets anders. Hoe kom je erbij, het kwam toevallig voorbij. Net zoals er weleens toevallig kabinetsposten langskomen. Maar ondertussen maakt hij er geen geheim van dat hij medio 2010 best in de sport werkzaam zou willen zijn. „Sport en volkshuisvesting zijn toch twee terreinen waar ik thuis ben. Daar maak ik ook helemaal geen geheim van. ”
En wat voor een functie bij de KNVB komt er dan vrij? Geen misselijke: directeur betaald voetbal. De huidige directeur, Henk Kesler (zie foto), stopt in 2010 vanwege zijn pensioen. En Depla heeft zijn troefkaarten al klaar. Hij kent het wereldje, omdat hij veelvuldig bij NEC te vinden is. Hij steekt daar ook veel energie in. Hij kent veel van de clubvoorzitters en zelf beschikt hij over veel bestuurlijke ervaring. Bovendien werkte hij samen met Alex Tielbeke, nu directeur van de ECV (samenwerkende eredivisieclubs) en de andere directeur van de KNVB, Harrie Been. Aardige cv bij een sollicitatie.
Geeft allemaal niks, dat je aan je eigen toekomst denkt; maar doe daar dan niet zo moeilijk over. O ja Paul, we rekenen straks op je voor vrijkaartjes voor Oranje.

Geen opmerkingen: