zaterdag 7 maart 2009

Sorry, agent


Nou, nou, nou, agent, dat is inderdaad wel heel erg hard van mij. Doet u mij maar een bekeuring, alstublieft, en als u tijd heeft ook een ernstige vermaning.
Je wil ze de kost niet geven, al die automobilisten die applaudiserend een flitspaal passeren, uitbundig de agent nazwaaien die hun rijbewijs heeft afgenomen of van pure schaamte aanbieden de politieauto een sopje te geven nadat ze betrapt zijn op door rood rijden.
Nooit gedacht, maar wij allen blijken over te lopen van begrip en respect voor de verkeersregels en waardering voor de verbalisant die ons helpt op het rechte pad te blijven.
Dat blijkt uit onderzoek van dezelfde beambten die dagelijks met een stiekeme auto de weg op moeten of uren met een lasergun achter een heester hurken om ons te laten leren van onze dwalingen. En aangezien een agent altijd gelijk heeft moet het wel waar zijn. Wie straks weer de gordel niet om of de helm niet op heeft: weet dus dat de agent, die het daarom soms bij een waarschuwing laat, drommels goed begrijpt dat het niet uw bedoeling was.
Maar: hoe peuter je dat een flitspaal aan zijn verstand?

Geen opmerkingen: