woensdag 4 maart 2009

Streep


Weer een Nijmeegse eerste plaats dreigt verloren te gaan. De gemeente onderzoekt of er stopstrepen (zie foto) moeten komen op het Keizer Karelplein. Die strepen moeten het aantal aanrijdingen of bijnaaanrijdingen terugdringen. Dat zijn zo'n honderd blikschades per jaar. Waarbij gemeld dat er de laatste drie jaar oveigens geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen.
Het blijkt dat niet voor iedereen duidelijk dat verkeer op de rotonde moet stoppen voor verkeer van rechts. Juist in Nijmegen zou je het andersom verwachten, zoals ook op de meeste rotondes in het land. Maar goed, hier rijden we links. En dat is juist wat het KKP voor de liefhebber tot zo'n feest maakt. Met strepen wordt het veiliger, weten de experts. Anderen verwachten nog meer opstoppingen omdat stopstrepen de gang eruit zullen halen en de verwarring alleen maar groter zullen maken.
Maar wacht even: zo'n 75.000 auto's rijden dagelijks over het KKP ofwel 27.375.000 per jaar. Die vervoeren toch al gauw 50 miljoen mensen. En dan maar 100 niet al te ernstige botsinkjes? Is dit dan het meest onveilige plein van Gelderland? Curieuze statistiek. Transport over het KKP lijkt zo veiliger dan vliegen.
Niks aan doen, zouden we zeggen.

Geen opmerkingen: