woensdag 18 maart 2009

Verkeerde been (alweer)


Hij wíst Big Al extra ging werken "maar ik wist niet dat hij die activiteiten in rekening zou gaan brengen. Ik dacht dat die activiteiten behoorden tot de reguliere taken van een schouwburgdirecteur." Ach gossie, onze lachende wethouder SP-Peter Lucassen van Financiën (zie foto) voelt zich vanavond op het verkeerde been gezet. Alweer, wat hem tot een bijzonder mens maakt want niemand in Nijmegen heeft zoveel verkeerde benen lijkt het. Directeur Albert Krielen van de Keizer Karel Podia (KKP, Stadsschouwburg en De Vereeniging), die alom te boek staat als een ondernemend zakenman, heeft jarenlang veel meer salaris ontvangen dan de gemeente Nijmegen is voorgehouden. Uit cijfers die de gemeente eerder op de dag vrijgaf, blijkt dat Krielen tot wel 208.700 euro per jaar verdiende. "Ons is door de Raad van Commissarissen van de KKP altijd gezegd dat de directeur 110.000 euro per jaar verdient voor een volle werkweek", zegt Lucassen. "Dat beeld blijkt niet juist. Ik voel me op het verkeerde been gezet. Zeer teleurstellend."
Op jaarbasis verdiende werkpaard Big Al dus 70.000 euro per werkdag. Laten we zeggen dat hij ook weleens vakantie nam en 35 weken inderdaad een dag werkte. Dan is dat een dikke vier euro per gewerkte minuut. Zo valt het best nog mee. Vanwaar al die drukte.
Maar het tekort is dus opgelopen omdat Albert Krielen stiekem meer ging werken dan gedacht, zo begrijpen we. En wat meer minuten geld ging verdienen, dan gedacht. Het beeld blijkt anders, dan de gemeente gedacht.
Tja, het loopt allemaal wel vaker anders dan onze hoogste rekenmeester had gedacht. Novio? Of is Krielhalen soms ook een andere naam voor een ingewikkeld derivaat waar niemand wat van snapt. En o ja, het is de schuld van die andere wethouder, van de PvdA, weet de SP nu wel.
Over twee weken is het feest in de gemeenteraad.

Geen opmerkingen: