vrijdag 5 september 2008

Dikbevolkt gebied

Al dat gepraat over een tram schept verrassende nieuwe inzichten. Zoals deze: We dachten eerst dat dit een dunbevolkt gebied was, maar ik heb hier rondgereden, en dat blijkt toch anders te liggen. Er wonen hier veel mensen.
Briljant, deze ontdekking van Ellen Lastdrager van het bedrijf dat het potentieel van de geplande tram door Over Betuwe richting Arnhem moet onderzoeken.
Verfrissend dat eindelijk eens iemand de bevolking van die ondoordringbare woestenij rond Huissen en en Bemmel in kaart brengt. Heel dapper ook, zo diep de toendra op te gaan. Her en der stuitte de jonge onderzoekster op rondtrekkende groepjes jagers en verzamelaars welke tot dusver alle contact met de beschaving hadden weten te mijden. Diep in Lent schijn je ook nog van die stammen te hebben.
Maar goed, Ellen droeg haar last en bracht de beschaving boven de Waal. Het is een stap van het stenen tijdperk naar dat van Thom de Graaf, maar nu kan er tenminste een goed gefundeerde afweging gemaakt worden of we 340 miljoen gaan steken in een tram.
Bravo!(met dank aan Johan Frijns)

Geen opmerkingen: