dinsdag 30 september 2008

Haile in de Vereeniging


Waar is de burgemeester van Nijmegen vroeg Dolf Jansen plagend toen Paul Depla het podium besteeg van de Vereeniging. Het was de aanloop naar een huldiging van Haile Gebrselassie die van Nijmegen een terechte staande ovatie kreeg. Daags na ‘Berlijn’ stond het loopwonder uit Ethiopië alweer onophoudelijk te stralen in een traditionele Ethiopische outfit die door de grappige Jansen per ongeluk werd begrepen als party dress.
De man die overal interviews had kunnen geven deed dat in de Vereeniging. Dankzij Jos Hermens had Nijmegen maar weer eventjes de ‘koning van de lange afstand’ in huis gehaald, als speciale gast op het feestje van de jubilerende Zevenheuvelenloop. Haile dook als eerste onder de 2 uur en 4 minuten op de marathon, verbeterde zijn eigen record met een halve minuut en zette de tijd daarmee scherp op 2.03.59.
Maar geen De Graaf kwam daarvoor in actie, wel uiteraard sportwethouder Depla. Maar ja, die is geen burgemeester, zoals Jansen constateerde.
De eer van de ambtsketen werd niettemin gered. Want er kwam toch nog een burgemeester aan te pas, zoals Gert Prick van Groesbeek zelf droogjes opmerkte.
Groesbeek toonde zich sowieso meer sportstad dan Nijmegen. Een door Nijmegen afgewezen standbeeld van Zevenheuvelenlooplopers werd door Prick wel in dank aanvaard.
Schijnt dat De Graaf traint voor de aanstaande Zevenheuvelenloop. Ziet hij Haile ook een keer.

Geen opmerkingen: