vrijdag 5 september 2008

Uit de kast


Voor politieke innovatie moet je bij raadslid Bea van Zijll de Jong zijn. Hét uithangbord van de Stadspartij. Wat heet: de belichaming ervan. En dan komt ze opeens uit de kast: ze is al een jaar lid van het CDA. Geweldig.
Haar vroegere leerlinge Chantal Teunissen haakte al eerder aan bij de christelijken, stapte ook in hun fractie en is de nieuwe lijsttrekker. En nu volgt haar leermeesteres haar. Dat is pas een coach: je pupil steunen als die voor de concurrent werkt. De Stadspartij zal er niet onder lijden. „Die mag ik er van het CDA bij blijven doen.”
Complimenten voor Bea Van Zijll. Een lokale partij mist ‘de body om werkelijk van betekenis te zijn in de stad’. Dat constateert ze na tien jaar als lokalo buffelen in de raad. Steeds weer genegeerd worden met je ene zeteltje, ellenlange preken houden en nooit gehoord worden. Het haalt allemaal niets uit, en toch volhouden, da’s klasse. Maar van nog grotere klasse is dat er na Bea’s ontboezeming al opvolgers klaar staan om op hun beurt nauwelijks van betekenis te zijn.

Geen opmerkingen: