vrijdag 19 september 2008

Dokter, Jo is een ander mens!


Het begint al meteen goed: Deze brief is Persoonlijk. Dikke streep er nog onder. En meteen een kopietje naar de krant. Dat is humor. Dat is lachen. Dat is Jo Janssen. Wijd en zijd bekend als politieke mopperkont, maar tijdens de vele optredens van het Nimweegs Soaptheater in zijn kroeg is de geest van die club vaardig geworden over de uitbater. Kan niet anders. Dank Soaptheater.
Janssen nodigde deze week Paul Depla uit lid te worden van zijn Gewoon Nijmegen. In een vertrouwelijke open brief. Depla is een man die hij ‘hoog in het vaandel’ heeft staan. Tijdje terug beschuldigde Janssen hem nog ervan dat hij mien stad had beschadigd. Ja, geheugenverlies is een nare aandoening.
In de gemeenteraad is Janssen, als hij het flink rekt, in 37 seconden klaar met zijn betoog. Maar in zijn brief komen woorden voor waar hij al langer voor nodig heeft, mooie woorden ook, in het Nederlands. Politieke krachtenveld en ontboezemingen en tragische zwanenzang. En geen tikfout te vinden.
Wat van dit alles te denken? Jo Janssen is een ander mens geworden. Hier moet een dokter bij komen, en gauw, anders gaat het misschien over.

1 opmerking:

Anoniem zei

De redaktie van deze log moet eindelijk eens ophoue met onze Jo te beledigen. Jo is de enige die het opneemt voor de Nijmegenaren. En Paul Depla is gewoon een vieserik