zondag 1 februari 2009

Achter de komma


De Goffert, handgegraven

door mannen met spades

van bloed, gras en aarde


Schreef de toenmalige stadsdichter Merijn Hilte, vier jaar geleden. Vanwege een vergeten komma (achter spades) werd het een rel in literaire kring. Geen respect voor het verleden, luidde de klacht.
Anno 2009 dreigt een volgend relletje over dat beladen bloedkuil verleden, nu nota bene socialist en eigentijds piramidebouwer Paul Depla de boel op de schop wil nemen.
Zelfverklaard stadsgeweten Rob Essers is dus weer eens verontwaardigd en meldt op de site van De Gelderlander: Een bedrag van in totaal 83 miljoen euro waarvan 18 miljoen gemeenschapsgeld voor het om zeep helpen van een gemeentelijk monument is een schijntje... Het gebrek aan respect van wethouder Depla voor de Bloedkuul die Nijmeegse werklozen in de jaren '30 in het kader van de werkverschaffing zonder mechanische hulpmiddelen hebben gegraven, is werkelijk stuitend!
Misschien moeten de werkzaamheden van straks maar worden uitgevoerd met spades en zonder mechanische hulpmiddelen. Als hommage aan de werklozen van toen! En dan kan Merijn vast ook nog een gedichtje maken voor het nageslacht, over de kuulkul van onze favoriete kommaneuker.
Met alsjeblieft veel punten en komma's, want daar is ie gek op.

Geen opmerkingen: