vrijdag 27 februari 2009

Immer wieder Sonntag


Lang niet alle omwonenden van de Albert Heijn-vestiging aan de St.- Jacobslaan in Nijmegen komen in actie tegen het op zondag openen van de supermarkt in hun wijk. De verzamelaars van voetbalplaatjes zijn juist dolblij met de extra uren. Direct na de wedstrijd kunnen zij nu bij zondagsklanten bedelen om Henk Timmer (u weet wel). "We zijn heel blij met de aanwezigheid van Albert Heijn en dolgelukkig dat het uitgeven van de plaatjes geen moment meer ophoudt", aldus woordvoerder Jan Klaassen, lid van de Vereniging van Verzamelaars van Voetbalplaatjes (VVV), afdeling int Anna-Heyendaal.
Tegenstanders van zondagsopening denken daar anders over. "De zondag is nu nog de enige dag in de week dat het hier rustig is. Enkel op die dag kun je op de St.-Jacobslaan een raam openzetten, of in de Veldstraat in je achtertuin zitten. Straks wordt ook onze enige rustdag verstoord. Door het geschreeuw van verzamelverslaafden, brutale kinderen, het dringen tegen dranghekken, voetbalplaatjeswikkels die je tuintje inwaaien, verkeersdrukte en parkeeroverlast."
In de Veldstraat en aan de St.-Jacobslaan en het stukje van de Slotemaker de Bruïneweg dat grenst aan de grote parkeerplaats van AH hielden bewoners daarom donderdag een handtekeningenactie, om hun bezwaarschrift tegen de verzamelgekte extra zeggingskracht geven.
Het steekt de direct omwonenden dat de gemeente op geen enkele manier contact met hen heeft opgenomen, nadat Albert Heijn een vergunning had aangevraagd. Naar verluidt is het halve college van b&w fanatiek verzamelaar van voetbalplaatjes. Schijnt dat één wethouder een Toivonen (zie foto) dubbel heeft.

Geen opmerkingen: