zondag 22 februari 2009

De column van Javier de Fresnos



Zagen

Er zijn lieden die wekelijks deze column ter hand nemen louter om te vernemen wie er nu weer wordt afgezaagd. Lekker, lezen hoe iemand beledigd wordt. Wie zou er vandaag aan de beurt zijn?
Welnu, u als lezer bent vandaag de gelukkige.
Sinds enige tijd is de Nijmeegse redactie fanatiek op het internet bezig. Dat betekent onder meer dat het nieuws vrijwel altijd meteen naar de website gaat en de achtergronden, commentaren, opinies, interviews, enzovoorts alleen in de ‘papieren Gelderlander’ te lezen zijn.
Veel op internet bezig zijn geeft een aardig kijkje in de belangstelling van de lezers, althans de digitale bezoekers. Immers, van uur tot uur valt te zien welke verhalen op de internetsite veel gelezen worden. En daar word je soms niet vrolijk van. NEC scoort altijd (op onze site tenminste) en dat is nog positief. Minder fijn is dat verder vooral verkeersellende, moord, doodslag en andere droeve zaken het ‘goed’ doen. Afgelopen week overleed een automobilist in Nijmegen. De nieuwswaarde was gering, toch scoorde dat bericht vele duizenden bezoekers. Daar zou u als lezer ook wel eens over na mogen denken. Of u schamen!
Gelukkig is het niet zo dat ‘onze lezers’ helemaal niet deugen. Neem dat verhaal over Isa, de jonge vrouw die veel tegenslag kende in haar leven. Haar verhaal was wat je noemt een ‘tranentrekker’. En verdomd, de lezer van De Gelderlander blijkt niet alleen een op sensatie en ellende beluste bloedhond te zijn. Er werd massaal gereageerd op het verhaal. Er werd geld gestuurd, er waren bemoedigende teksten, talloze telefoontjes met allerlei aanbiedingen. Zo bent u dus ook wel weer.

Geen opmerkingen: