dinsdag 3 februari 2009

De huisstijl wordt duur betaald


De Radboud universiteit heeft inmiddels een kort geding tegen Liander aangespannen. Leuke leverancier die effe de stroomrekening verdubbelt. Maar laten we eerlijk zijn, daar was ook reden toe want Liander heeft namelijk enige grote en zeer noodzakelijke uitgaven moeten doen sinds de naamswijziging van Continuon Netbeheer naar Liander. Alles moest natuurlijk totaal anders. In correspondentie, op de website, maar ook in de wijze waarop de medewerkers de telefoon opnemen, lezen we op de site van Contuniander.
Dat kost ook wat, zo'n nieuwe naam onder de knie krijgen:

'Hallo met Continuon, verdorie, zeg ik het weer verkeerd.'
'Hallo, meneer van de stroom, met wie spreek ik?
'Met Continuander. Shit, weer verkeerd.'
'Hallo meneer, we hebben bijna geen stroom meer.'
'Sorry mevrouw, we zitten midden in een verhuisstijl. Kunt u nog een keertje bellen doen we het overnieuw, maar dan goed. We heten namelijk Anders en dan iets met Li'
Dringg, dringg
'Hallo met Continuon, verdorie, zeg ik het weer verkeerd.'
'Kunt u nog een keertje bellen doen we het allemaal even overnieuw, maar dan goed.'
'We hebben geen stro.......
'Henk, stuur jij effe een nieuwe rekening naar mevrouw Janssen in Nijmegen.'


In de loop van dit jaar worden daarnaast ook alle voertuigen, werkkleding en gebouwen aan de nieuwe naam en huisstijl aangepast. Nu kunt u wel gapen, maar het moet wel betaald worden. Dus dan maar even geen wetenschap in het Radboud. Binnenkort gaat ook het stadhuis dicht en de rest van de stad want er moet nog een hoop worden betaald aan reclamebureau's. De nieuwe naam vloeit voort uit de organisatorische splitsing van Nuon in een productie- en leveringsbedrijf - dat de naam Nuon zal blijven voeren - en een netwerkbedrijf.
Snapt u het? Geeft niet, als u maar betaald. De Arnhemse rechter doet uiterlijk volgende week woensdag uitspraak of de verhoging juridisch door de beugel kan. Niet alleen de universiteit, ook Kema en Electrabel zouden last hebben van de nieuwe huisstijl van Continuon.
O sorry, Liander, weer 500 euro stroomkosten erbij.

Geen opmerkingen: