zaterdag 14 februari 2009

Jonkerbos


Ruim voordat de nieuwe stadsbrug verlichting zal geven, moet het autoverkeer een alternatief krijgen voor de file voor de Nijmeegse Waalbrug. Dat wordt (via de Waalbrug bij Ewijk) zeer waarschijnlijk de route Neerbosscheweg-Weg door Jonkerbos.
Wij wensen degenen die dit visionaire plannetje gaan uitwerken sterkte. Want zowel de Weg door Jonkerbosch, de Grootstalselaan en de Hatertseweg stonden van de week al lekker vast. Terwijl de eerste echte serieuze werkzaamheden aan de brug nog moeten beginnen. De westelijke route belooft niet veel en doet het ergste vrezen. Omdat er sowieso al steeds meer auto's langs die kant naar het centrum sneaken. En vanwege tussentijdse wegversmallingen - ooit bedacht door GoenLinks voor het milieu en de veiligheid - is er daar straks nog meer uitstoot van uitlaatgassen, door vastgelopen auto's. Want d'r komt wat troep uit één auto (zie foto).
Is natuurlijk een manier om jezelf als stad te profileren: met die stilstaande auto's. In Nijmegen laten automobilisten hun auto staan. Nu de uitlaatgassen nog.

Geen opmerkingen: