dinsdag 17 februari 2009

Hardleers


De Nederlandse economie stort in. De grootste sociale ontwrichting dreigt sinds 100 jaar, ook Nijmegen beeft. Aan gevoel voor prioriteiten ontbreekt het Thom de Graaf en zijn PR-adviseurs in ieder geval niet met zijn 17e eeuwse oorlogsverklaring! Heftige woorden richt hij namens de noordelijkste zuidelijke oudste stad van het land aan het adres de zuidelijkste zuidelijke oudste stad. Kennelijk hebben we niks beter te doen aan de oevers van de Waal. Rome brandt en de keizer speelt viool.

Wat is belangrijker dan al het andere? Maastricht moet onmiddellijk stoppen met zich te profileren als de oudste stad van Nederland!!!! Burgemeester Thom de Graaf heeft zijn collega Gerdje Hardleers in Maastricht vandaag een brief op poten geschreven waarin hij nogmaals omstandig uitlegt waarom Nijmegen zich met recht én wetenschappelijk verantwoord als de oudste stad van het land presenteert. Gerdje moet dimmen, want anders... ja wat anders?
Gaan we de A73 afsluiten? Sturen we ze onze file? Onze hartchirurgen? Onze flitspalen? Gaan we het verkeer op de Maas blokkeren? Sturen we alle Limburgers weg uit Nijmegen (ongeveer 20 procent van de bevolking, schatten we) Of nog erger, stelen we hun bordjes Sesamstraat?
De nep-oudste verdedigt zich altijd met de flauwe stelling dat Nijmegen tussen de derde en de zevende eeuw, na het vertrek van de Romeinen niets meer voorstelde. Er zou in Nijmegen geen sprake zijn geweest van continue bewoning. Maastricht daarentegen zou vanaf de Romeinse tijd twintig eeuwen continu bewoond zijn geweest. Gerdje Hardleers vindt dit ook hét argument om Maastricht als de oudste stad neer te zetten. Na dat beleefde dreigbriefje van Thom denkt hij er vast anders over. Ja hoor, Leer(s) ons Gerdje kennen. CNN had het er gisteravond ook al over, wereldnieuws.

Geen opmerkingen: