dinsdag 24 februari 2009

Motorrijders oppassen


Het wegdek van de A325 is bij Lent door de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) 'levensgevaarlijk' verklaard. De lappen asfalt zijn glad door los grind en het wegdek barst letterlijk van de kuilen waardoor de kans groot is dat motorrijders onderuit gaan. De KNMV vindt dat de situatie moet worden aangepakt maar de gemeente Nijmegen zegt voorlopig geen groot onderhoud aan de weg te doen.
Alsof dat nog niet genoeg is valt ook de stad uit elkaar. De gedeeltelijk nagebouwde stadspoort aan het Nijmeegse Hertogplein - de neppoort van zandsteen, die pas een half jaartje geleden werd opgeleverd - doet dat zelfs letterlijk. Vakwerk dus dat metselwerk, zeker dezelfde aannemer als die van de lekkende fietsenstalling bij het station of de asfalteerder van de A325. Het was de bedoeling dat de zachte steen van de stadspoort snel zou slijten om het ding rap oud te laten lijken. Dat is in ieder geval gelukt, wie gaat kijken ziet binnenkort een ruïne.
Wie selecteert toch al die briljante aannemers voor klussen in en rond Nijmegen? En doen we nog wat met dat oude gezegde: niet goed geld terug?

Geen opmerkingen: