zondag 8 februari 2009

Feminisering

Wil je als man zowel studeren als aan de vrouw? Dan is de kans op succes in Nijmegen behoorlijk groot, zo meldt FOK.nl Dat bleek uit de Onderwijsmonitor van Nijmegen, waarin elke twee jaar gegevens over het onderwijs in de stad in kaart worden gebracht. De campus Heyendaal telt maar liefst 20.000 vrouwen op slechts 12.000 mannen. Het vrouwenoverschot komt vooral voor het conto van de Nijmeegse vestigingen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Zeventig procent van de studenten die daar een opleiding volgen is vrouw.
Dat leverde uiteraard veel reacties op. Voorspelbaar platte en vette maar ook een paar leuke zoals die van mannen die bang zijn voor intelligente vrouwen of - echt waar - bang voor Nijmeegse vrouwen, die voor "90 procent hippies" zouden zijn. We koesteren onze reputatie in Havana.
Nog een mooie reactie van fok.nl: Tja, 'de slimme meid is op haar toekomst voorbereid' reclame is zeer effectief gebleken. De meeste meisjes kiezen nu voor een academische opleiding en laten de jongens qua studieresultaten ver achter zich. Vroeger was alles anders, de man had het voor het zeggen. Maar aangezien ons tegenwoordig van bovenaf een verregaande feminisering van de samenleving als wenselijk wordt voorgehouden, kun je er donder op zeggen dat de man steeds meer als een sukkeltje te kijk wordt gezet waar meewarig naar wordt gekeken. Men wil dat de tieten de toekomst hebben, de lullen dienen te zwijgen en uiteindelijk te verdwijnen. Want voor het verwekken van kinderen is de man op de lange duur ook niet meer nodig.
Gossie, wat zielig.

Geen opmerkingen: