woensdag 11 februari 2009

Riemen


Studentenroeivereniging Phocas uit Nijmegen en de gemeente Ubbergen bevechten elkaar in de rechtzaal. Beide partijen mochten de bestuursrechter in Arnhem vertellen waarom Phocas respectievelijk wel en niet op 't Meertje mag gaan roeien.
Volgens de studenten, daarin gesteund door de Nijmeegse Radboud Universiteit, is roeien op de waterstrook tussen Nijmegen en de Ooijpolder niet in strijd met het bestemmingsplan en de daarbij geformuleerde beleidsregels uit 2007. Gaap.
De gemeente Ubbergen is echter van mening dat het gebruik van 't Meertje door de roeiers te intensief is voor het buitengebied en bovendien andere recreanten zal storen, dan wel verdrijven. Dubbele gaap.
Dit is een interessante case waarin meerdere werelden botsen: die van de stad en het platteland, die van roeiers en vissers, die van studenten en normale mensen, die van Nijmegen en de omliggende gemeenten, die van actieve sporters en genieters en ga zo nog maar effe door, die van binnengebied en buitengebied. Willen we eigenlijk meer over lezen in de krant!
Kunnen die roeiers niet gewoon rustig gaan vissen vanaf hun bootje? Lekker dobberen, pilsje erbij, iedereen blij. En verder moet Nijmegen Ubbergen gewoon inlijven, zijn we daar ook van af.

Geen opmerkingen: