woensdag 22 april 2009

Bij de sik




De voltallige Nijmeegse oppositie heeft het vertrouwen in wethouder Lucassen opgezegd en komt donderdag, tijdens een ingelaste raadsvergadering, waarschijnlijk met een motie van wantrouwen. De kans bestaat dat coalitiepartij PvdA die gaat steunen. Zo klonk het in de raad van woensdagavond.
Wacht even: een wethouder die daadwerkelijk wordt afgerekend op vastberaden snurken tijdens de beste theaterklucht sinds jaren? In vaktermen: een wethouder die een omgekeerde Novio laat zien en zowaar een kaartje krijgt voor de eerst aankomende bus.
Big Al had het kunnen verzinnen, maar ook dit zal fictie blijken. Want als de PvdA SP’er Lucassen laat vallen, dan dreigt de SP het vertrouwen op te zeggen in PvdA-wethouder Hannie Kunst, zo weet iedereen. PvdA en SP houden elkaar vast bij de sik, al jaren, volgens een goede Havanese traditie.
Kunst is als cultuurwethouder zeker ook bij de Keizer Karel Podia betrokken. En het was Paul Depla destijds de kunstwethouder die Krielen aannam. Allemaal niet fijn voor de PvdA.

Geen opmerkingen: