vrijdag 24 april 2009

Genomineerd voor Ossenkar

Het mooie van kunstenaars is dat ze zo creatief zijn. Het kan alle kanten op in hun hoofd. Daar zit dus ook meteen het probleem. Je moet maar afwachten waar zo’n Rembrandt, zo’n Van Gogh, Wolkers of Woody Allen nu weer mee komt.
Of Pink Sweater, de lokale kunstclub die een film gaat maken over deWaalsprong.
Geen idee, geen verhaal, geen script. En toch tekenen meesters van de improvisatie als burgemeester De Graaf en de wethouders Depla, Kunst en Van der Meer blindelings een contract om een rolletje te spelen.
Het wordt low budget, dus geen geld voor kostuums, wat een veeg teken kan zijn in een land waar de regisseur bij gebrek aan dialogen al gauw naar bloot grijpt om zijn boodschap over te brengen. „Snap je wel!?”
De centen voor special effects ontbreken ook dus dan komt het helemaal aan op de acteurs en wat ze zelf verzinnen, want dat komt er ook nog bij.
Thom de Graaf ( voice over) zal eisen dat het een Romeins spektakel wordt en gaat alvast op zoek naar een mottige leeuw voor in de arena. Daar zien we Hannie Kunst als eerste vrouwelijke Ceasar (‘Ja, ja, rare meiden die Romei?nen’), Jan van der Meer als Centurion (‘Nou, uh? Was dat niet een tank?’) en Paul Depla als The Gladiator. „Ik heb er de wilskrachtige kin voor.”
Er moet ook iemand worden geofferd. Dus ze vragen ook Peter Lucassen.
„O, tijd zat!”

Geen opmerkingen: