donderdag 30 april 2009

Prins Winkler moet lopen!!


Het zijn paarse krokodillentranen die de organisatie van de Vierdaagse laat zien. Vals begrip. En ondertussen lekker stoer doen tegen een huilende Zwitserse opa Christian Winkler, een echte prins van de Vierdaagse, die, godbetert, hem al 23 keer heeft gelopen en nu niet mag meedoen vanwege een 'communicatieprobleem'. Schande! En dat woord snappen ze ook in Zwitserland. De 69-jarige Zwitser had een Engelstalige mail niet goed begrepen. Maar Winkler spreekt geen Engels. Met als gevolg dat hij niet werd ingeschreven.
De zoon van Winkler stuurde een e-mail gestuurd naar de Vierdaagse met alle gegevens van zijn vader, inclusief zijn bankrekeningnummer waar het inschrijfgeld van af geboekt kan worden. Over vertrouwen gesproken! "Daarop is vanuit de Vierdaagse meteen een mail teruggestuurd, in het Engels, met de vraag of pa zich wil inschrijven via Internet of schriftelijk via een formulier dat hij kan aanvragen", reageert Vierdaagsewoordvoerder André Sonneville. "Er staat ook nadrukkelijk in dat de eerder verzonden mail niet als inschrijving geldt. Kennelijk heeft de zoon dat niet doorgegeven." Pas toen Winkler geen bevestigingskaart kreeg, is hij tot de ontdekking gekomen dat er iets mis is gegaan.
De woordvoerder vindt het 'heel vervelend'. Zozo. Maar de Vierdaagse kan voor Christian Winkler geen uitzondering maken. Jaja.
Maar waarom eigenlijk niet? Er blijken 288 zielige gevallen, volgens Sonneville. Nou en? Dagelijks bellen mensen die een uitzonderingspositie willen, daar zitten de meest schrijnende gevallen tussen, zegt hij. Maar nee, "we kunnen echt geen uitzondering maken." Alsof zich niet altijd een heleboel wandelaars afmelden of gewoon niet op komen draven. Die 288 extra, daar was heus niemand over gevallen op een totaal van 40.000 lopers.
Sonneville vertelt zich overigens: er zijn niet 288 maar 289 zielige gevallen. Hij vergat zijn eigen organisatie.

Geen opmerkingen: