zaterdag 18 april 2009

Overigens

Het is best stoer dat de Staten – de Gelderse politici waren unaniem – een signaal wensten af te geven aan NXP. Maar wie hebben ze nu gestraft? De top van NXP?
De ex-bestuurders die de bonus hebben ontvangen?
Met hun besluit hebben de staten vooral de Nijmeegse economie geraakt. Het bedrijfsverzamelgebouw, bedoeld voor nieuwe, innovatieve bedrijven op het terrein van de technologie, is een initiatief van NXP, de gemeente, NV Oost en diverse private partijen. De inzet is het verlies aan werkgelegenheid bij NXP op te vangen via de start van nieuwe (startende) bedrijven. Voor die bedrijven is het van belang dat ze kunnen meeliften op de aanwezige kennis en infrastructuur op het NXP-terrein. Onder de noemer Novio Tech Campus moet het bedrijfsverzamelgebouw bruggen slaan tussen ziekenhuizen, kennisinstellingen, medische technologie en de halfgeleidersindustrie. Het initiatief dat werknemers nieuwe kansen moet bieden, vergt grote investeringen.
Nijmegen zet een half miljoen in en hoopt op steun uit Brussel, Den Haag en Arnhem. Terechte morele verontwaardiging over absurd bonusbeleid mag nieuwe positieve werkgelegenheidsacties echter niet hinderen.
Dan laat je ( bedreigde) werknemers pas echt zakken.

Geen opmerkingen: