dinsdag 21 april 2009

Tatu tatu, zegt de ambulance


Wij van Havana schieten niet op ambulances. Big Al is gone. Maar er zijn nog wel vragen over Krielen Gate. PvdA-cultuurwethouder Hannie Kunst bijvoorbeeld, die eerder constateerde dat het wel snor zat bij Albert, stelt nu in De Gelderlander van heden dat de geloofwaardigheid van Krielen na de recente commotie over diens hoge vergoeding al was aangetast.
„Het gaat hier om integriteit van bestuur, dat begint bij een directeur van een organisatie. De informatievoorziening naar ons als gemeente was niet volledig en niet transparant. Het laatste jaar hebben we als gemeente regelmatig om uitleg gevraagd over de cijfers van de schouwburg en over zijn eigen vergoeding, maar we merkten dat we weerstand ontmoetten bij Krielen. Dan krijg je het gevoel: wat is er hier aan de hand?”
Regelmatig uitleg gevraagd en niet gekregen? En dan doe je dus niks, dan laat je onvolledigheid en mist bestaan. Totdat deze Waalse Walter Mitty zichzelf de das omdoet. In hetzelfde licht past de stoerheid achteraf van PvdA-fractievoorzitter Rutger Zwart, die onderzoek deed naar Krie?len en kennelijk stuitte op onwaarheden in Krielens eerdere uitlatingen. „Hij is gewoon een pa?thologische leugenaar”, zegt Zwart nu. „Het is ongelooflijk dat des?tijds zijn cv niet is gecheckt bij zijn komst in 2002 en dat hij jaren?lang kon blijven zitten.”
Tja, er is wel meer ongelooflijk in dit theatrale zwartboek. We zijn benieuwd naar Krielen, de musical.

Geen opmerkingen: