zondag 26 april 2009

De column van Javier de Fresnos


Kapitaalvernietiging

Mario Been kan heel goed met moeilijke spelers overweg. Mario Been krijgt probleemgevallen weer aan het voetballen. Geen trainer kan zo goed met lastige jongens overweg als Mario Been. Vorig seizoen was dat allemaal waar. De goedlachse Rotterdammer had El-Akchaoui helemaal in het gareel gekregen. En Jeremain Lens was maandenlang de beste voetballer van Nederland. Hulde daarvoor. Maar dit seizoen kan Mario Been helemaal niet meer overweg met lastige jongens. Integendeel, geen trainer heeft zo veel kapitaalvernietiging op zijn naam staan als ‘Pietje Bell’.
Collins John werd door NEC voor veel geld gehuurd van Fulham. John kwam niet verder dan het lopen van rondjes, een enkel invalbeurtje en één doelpunt. Voor het overige was er niets van hem te zien. Een ‘ spookspeler’, zoiets. Inmiddels heeft Been John vriendelijk bedankt en naar huis gestuurd. Zien we nooit meer terug.
Rachid Bouaouzan is net zo’n geval. Mannetje met zeer besmet verleden, zou onder Supermario weer opbloeien. Mooi niet dus.
Kwam doorlopend te laat, de tonnen huurvergoeding die naar Engeland werden overgemaakt bleken verloren geld. Bouaouzan is ook al weer weggestuurd.
Arek Radomski is ook al zo’n raar geval. Meneer zit liever thuis op de bank dan als invaller in het stadion. Mario Been dringt ook bij hem maar niet door. Nog meer geld door de plee dus. En ook jongeling El Kabir mag van Mario niet meer meedoen. En dan is NEC nog een rustige club. Benieuwd hoe dat straks in Rotterdam gaat.
Zorg voor een ruime selectie, luidt ons advies.

Geen opmerkingen: