vrijdag 29 augustus 2008

Alard zingt niet meer


Niet elke Alard durft te zingen zoals ie gebekt is. Prominent PvdA-raadslid Alard Beck heeft de Nijmeegse PvdA-wethouder Paul Depla publiekelijk excuses aangeboden voor het geven van zijn oprechte mening in de krant.
De verre neef van de door ons zeer gewaardeerde Jeff Beck liet toen weten het niet verstandig te vinden als Depla ook na 2010 zou aanblijven als wethouder in Nijmegen. Beck zegt nog steeds van mening te zijn dat iemand niet langer dan tien jaar wethouder moet zijn. Maar hij betreurt dat hij daar uitspraken over deed zonder ‘op z’n minst Depla daarover persoonlijk te informeren’. Ach guttegutsie.
In een zojuist uitgegeven schuldbekentenis timmert Beck zichzelf aan de schandpaal: ‘Ik heb hem beschadigd en dat is ongepast.’ Niet alleen opgepast; het is onvergeeflijk, het is majesteitsschennis. Sterker, Beck moet worden verbannen naar Arnhem, en misschien verdient hij wel erger.
Hoewel meer PvdA-raadsleden en partijprominenten achter gesloten deuren hebben aangegeven dat Depla na tien jaar wethouderschap zou moeten plaatsmaken, ontstond er veel heibel door Becks uitlatingen. Depla zelf was woedend. Op zijn weblog schreef reclasseringsspecialist Beck daarover: ‘Onze vriendschap is voorbij, dat is de hoge prijs die ik betaal voor mijn openhartigheid en mijn standpunt.’
Vandaag was de bewuste weblog verdwenen en vervangen door de nieuwe verklaring waarin hij zijn welgemeende excuses aan de wethouder aanbiedt. Omdat hij een eigen en afwijkende mening heeft binnen de PvdA en die niet eerst laat toetsen voordat hij die ventileert. Hoe durft ie, die Alard.

Geen opmerkingen: