zaterdag 9 augustus 2008

Wie betaalt de Sweerman?


Van 11 tot en met 20 september houdt de gemeente een culturele week in deWaalsprong. Ruim een week lang zullen hier culturele activiteiten georganiseerd worden om nadruk te leggen op het belang van cultuur in een nieuwe wijk. Een onderdeel van dit programma is het project Styx van kunstenaar Rob Sweere. Wij lezen: Op vrijdag 19 september van­af 15.00 uur, zal hij verschillende mensen ieder zo’n vijftien minu­ten laten ronddobberen op het water aan ’ t Buske in Lent. Ieder zal op de rug liggen met zicht op de hemel en met een muntje op het voorhoofd zodat er niet gedraaid kan worden. Bedoeling is de overtocht van Nijmegen over deWaal, naar het nieuwe stadsdeel deWaalsprong, te symboliseren.
Tja.
Andersom liggen, met zicht op de bodem, kan natuurlijk ook. Maar dan heet het project wel ‘Stiks’, ook heel symbo­lisch volgens sommige Lentenaren.
Omdat het feestje door de gemeente is georganiseerd, verwach­ten wij twee categorieën genodigden. Mensen met een dubbel­tje op het voorhoofd en mensen met een kwartje. Voor jonge­re lezers van deze rubriek: zeg maar 10 eurocent en 50 euro­cent. Voor wie zich afvraagt hoeveel geld hij of zij moet mee­nemen naar het Buske om veer­man Sweere te betalen: als u tij­dens de Vierdaagsecruise op de B- boot zat is 10 eurocent ruim voldoende.

Geen opmerkingen: